Det er så flott at du tør å si det vi andre tenker !

tøft att du sier ifra ! Takk for at du sa det jeg tenke ! Jeg skjønner ikke at du tør ! ….. dette er feedbacken jeg får stort sett når jeg skriver noe her eller på Facebook sia mi . 

Det har sin pris å stå frem å mene noe , hatmeldinger , trusler og direkte uthenging skjer – men det er faktisk helt greit . Alle har rett til å mene noe og folk har forskjellig måte å utrykke seg på . 

Jeg har hvertfall skjønt en ting – velger man å bli «offentlig» så må man tørre å stå for det man sier – svelge noen kameler . Men det burde jo være en selvsagt ting for alle – og de som poengterer at det finnes skrivefeil , feil bruk av ord osv – det er greit – du leste hvertfall min mening og DU fikk sagt DIN mening . 

Min oppfordring til alle i dette landet er at vi må bli mye flinkere til å faktisk ha en mening , i det offentlige rom . Ikke bare prate dritt bak ryggen til folk etter at de har gått , eller etter at møter er ferdig . Jeg synes faktisk det er innmari flaut å høre folk som bare kritiserer andres mening og ytringer uten selv å ha en millimeter med konstruktiv løsning . 

Værste eksempel på det synes jeg norske politikere står for nå – særlig siste 4 år hvor det ikke dreier seg om samfunnsrettet politikk , men en intern maktkamp om å finne eller være det største «rasshølet» . Løsninger og fremtidsvyer finnes jo ikke lengre – det er viktigere å klage på at to politikere tar selfie sammen enn saker som «angår vår fremtid» . Skittkasting og trakassering pga at folk har tatt standpunkt er heller ikke noe særlig mer kreativt enn å kaste sølekaker i trynet på hverandre i sandkassa . 

Jeg sku ønske dette blogginnlegget kunne starte en bølge av ønsker for framtida , hva vil vi ha i Norge ? Vil vi at våre foreldre og pleietrengende skal få ordentlig hjelp? Vil vi betale bompenger til vi dør og ett par tre generasjoner til ? Skal oslo få bli en lilleputtstat inne i staten Norge ? Hvilke verdier skal vi bygge videre på ? Hva skal vi gi barna våre i fremtidsgave ? 

 

Jeg bare lurer ? 

 

#pappa #fremtid #blogg #barn #skole #oppvekst #familie #politikk 

#skikkelig bomtur !

helt utrolig – litt skremmende , men ikke overraskende .

Bompenge problematikken engasjerer veldig i det norske folk. Den menige mann i gata er i ferd med å få meninger – og stå for de.

i tiår etter tiår har nye avgifter sneket seg inn i hverdagen vår , vi reguleres snart økonomisk i allt vi foretar oss . Avgifter er blitt det virkemidlet som staten Norge ser på som eneste virkemiddel for å oppnå mål , eller er det det de vil at vi skal tro ? Vi den godtroende lojale befolkning som lister oss rundt i vårt eget land og oppdager stadig vekk nye hinder for å ferdes fritt innenfor egne landegrenser (noe som faktisk er en rettighet meislet inn i norske lover ) 

hvorfor har Norge blitt avgiftslandet ? Hvor er det blitt av skoler med gratis læremateriell til barna , hvor er den godt bemannede eldre omsorgen ? Hvor er det blitt av den veien vi bare kjørte uten at det dukket opp fakturaer i posten hver mnd ? 

Er Norge blitt fattigere ? Er skatteinntekter og statlige verdier lavere nå enn seint på 80 tidlig på 90-tallet (når tunnelbygging og bro bygging var på topp ) ? 

Mange spørsmål surrer rundt i hodet mitt – jeg tror fler tenker på det samme . 

Her jeg bor har vi 3 prosjekter – Ringeriksbanen – utbedring e-16 olum – og ferdigstilling av rv4 . 

Ringeriksbanen er vel ett av de mest kostbare luftslott som noen gang har vært planlagt – tror faktisk de har planlagt byggestart nå i over 100 år ,med andre ord så har den planen vært en sikker arbeidsplass for byråkrater og politikere i snart tre generasjoner …. 

utbedring av e-16 eggemoen – olum , har og vært en sikker arbeidsplass for politikere ,byråkrater og ingeniører siden tidlig 1970 tallet 

rv4 lunner – roa – bråstoppet da det plutselig måtte revurderes trasé – det endte vel med at statens vegvesen måtte kjøpe ut sånn ca 20 eiendommer  , da det plutselig endte med konflikt med grunneiere på ordinær trasé …. sikkert ikke kostbart å løse inn disse og det å hente tilbake all slags maskiner og anbud etter en periode med byggestopp er sikkert ikke en liten merkostnad . 

Dette er 3 små eksempler lokalt på sendrektighet og ikke minst bortkastede undersøkelser i fleng – skulle vært veldig interresant å sett utgiftene disse uendelige undersøkelsene og møtevirksomhetene egentlig er ? 

Ble prisen på bygging og vedlikehold av vei lavere etter at statens vegvesen sitt arbeid ble lagt ut på anbud ? Ble det lettere eller vanskeligere for byråkratiet å starte og gjennomføre sine oppgaver ? Ble kvaliteten og kvantiteten på produksjon av tjenester høyere etter «reformen» innenfor veitrafikk ? 

Var det ett rettferdig og økonomisk smart valg å gi private aktører retten til å kreve inn bompenger ? Var det i det heletatt nødvendig å starte den type finansiering ? 

JEG ER INGEN ØKONOM , jeg er bare en nysgjerrig borger i vårt land som setter spørsmålstegn med ting jeg og mange andre lurer på !

SPØRSMÅLET allt startet med denne uken var : hvorfor klarer Sverige å bygge vei uten bompenger ? 240 000 delte det spørsmålet på min Facebook-side de første 50 timene , det tyder bare på en ting – det er ikke bare jeg som lurer . 

#bompenger #transport #politikk #økonomi #familie #norge #freebe #vei #trafikk #fremtid #miljø #norge #sverige #frp #høyre #arbeiderpartiet #spørsmål #penger 

 

Hvordan klarer svenskene å bygge vei uten bompenger

jeg stilte dette spørsmålet på min private Facebook-side for 2 dager siden og oppfordret til kommentarer og til at politikere skulle tagges for å få igang en fornuftig diskusjon om Norges bruk av bompengefinans og avgifter . 

Den korte videoen er for øyeblikket delt nesten 200 000 ganger på 36 timer ! Og det viser tydelig at engasjementet i det norske folk er utrolig stort og at det snarest må fremlegges løsninger og opplysning om hvordan fremtidens utgifter for Ola nordmann blir .

oppfordrer og med denne bloggen at vi fortsetter å presse frem løsninger som ikke medfører at det å ferdes i Norge blir noe for den rikeste delen av befolkningen . 

Kommenter gjerne -del i fleng og bli en av de som sier ifra at nok er nok . 

 

Og til de som hang seg opp i at jeg sa at Sverige IKKE har bommer – jo de har 2 !