22 juli-

22 juli for 5 år siden satt jeg og min familie i ett nydelig hus i en vakker og rolig by i favorittlandet mitt Sverige , vi hadde hatt noen helt utrolig flotte dager ,med sol ,ro og fine opplevelser.

så fikk jeg melding på tlf , “SLÅ PÅ NORSKE NYHETER ” 

– det som møtte oss på skjermen da var helt uvirkelig… I “vårt” nabolag , i vårt land …… 

Reisen hjem til Norge dagen etterpå var litt uvirkelig , vi visste att vi måtte passere der ting hadde skjedd , tusen spørsmål om det hadde vært noen nære venner eller bekjente som hadde blitt rammet… 

 

-nå 5 år senere ,så sitter følelsen der enda , man blir påminnet hver dag igjennom nyheter att det samme kan skje og skjer igjen og igjen . Menneske dreper menneske . uskyldige , sårbare , unge , barn , mennesker som deg og meg… Helt tilfeldig …. 

Hvorfor dreper menneske seg selv? Jeg er IKKE troende ,eller spesielt politisk intressert . Men er derimot utrolig fasinert av menneske som enhet , og kan ikke skjønne hva det er som trigger ett menneske til å skade ett annet menneske . Er det sånn att det skal samles flokker under forskjellig flagg for å hevde sin suverenitet? Er menneske så utrolig svakt att det må skape fordommer og ødelegge andre i en eller annen overbevisnings navn ?

europa står foran en tid i forandring sier politikerne , en forandring til hva ?  Europa og spesielt Norden har blitt brukt som de beste eksempler på demokrati og den menige mann i gata sin rett til å bestemme sin fremtid og sin hverdag . Er det da riktig å la store trosretninger (da ALLE TYPER religioner og trosretninger med extremisme) toge frem med sin overbevisning og kreve forandringer rettet ut av friheten og samholdet som har preget vår del av verden siden 1945? Burde kanskje folk stå sammen og tydeliggjøre att det å ha frihet og fred , ikke er det å forandre ett i utgangspunktet velfungerende demokratisk samfunn fordi en eller annen profet,Gud eller skribent noterte sin vilje for flere tusen år siden? Burde ikke menneskets egen evolusjon gått i den retningen att vi har lært att når mennesker kriger , så er det eneste resultatet att noen dør , og sorgen tar de som blir igjen? 

-vi mennesker er utrolig 

vi er utrolig påvirkningsbare , lette å styre og lette og lure … Særlig vi her oppe i nord som ALLTID har vært villige til å hjelpe andre selv om vi bor i ett land som nesten ikke finnes på kartet . For att vi fortsatt skal kunne hjelpe og fungere som ett demokrati så må vi ikke la noen type ekstremister få overbevise eller forandre vårt lille land. Verken gjennom rekruttering eller falsk intergrering . Terroren Europa nå får lide under er ett forsøk på å ødelegge menneskets tro på seg selv, troen på framtida , troen på hverandre . 

For 5 år siden viste vi verden ett samhold uten politikk i noen måneder , for 5 år siden våknet Norge til en ny verden , for 5 år siden ble det mange helter , for 5 år siden var alle i hele verden “nordmenn” og OM 5 år skal vi fortsatt vise att vårt levesett og våre verdier skapt av ett folk som jobbet seg opp fra smale kår og små forutsetninger ,fortsatt har ett land med fjell og daler hvor MENNESKE har rett til å ta vare på våre verdier og skaperevner . 

Vi skal minnes alle falne landsmenn ,kvinner og barn som på grunn av sin vilje til å beholde fred og ro har måttet gi tapt på sin fremtid for å gi oss vår.

 

en grenseløs krig ….

SÅ SKJER DET IGJEN ….

-ligger her med klump i magen og tenker på hvordan framtida ska bli 

-spørsmålene og frykten vokser i takt 

-hvordan blir det for våre barn å vokse opp i den verdenen vi er i ferd med å skape ? 

-Når eg var liten , for 40 år siden , da var verden stor … Så stor att det fantes grenser , steder hvor man måtte bevise hvem man var og hvor man skulle til , man ble til og med spurt om formålet med reisen den gang … Og det føltes faktisk både spennende og høytidelig å få komme inn i den nye verdenen for noen dager eller uker .. Og når man kom hjem kunne man fortelle att man hadde vært i det store UTLANDET.. 

-TURIST het det å reise sånn , som oftest hadde man planlagt reisen i god tid og satt seg inn i både tradisjoner og språk slik att man kunne ferdes på en stillferdig måte og ikke forstyrre de som bodde i utlandet  , samtidig som man opplevde deres ukjente verden og lærte hvordan DE hadde det. 

-Det var spennende tider , og det var krig i mange steder i verden den gang også , men da ble de landene stengt …. Fordi det var sånne “grenser” ….. 

-hva skjedde egentlig med alle landene ? Hvorfor hadde vi “grenser” den gang? Var det for å skape frykt att det sto tjenestemenn med våpen , der vi måtte vise frem passene våre og oppføre oss ordentlig ? Hvorfor ble de borte? 

-husker hvor snille alle var på denne tiden , hvor glade menneskene i de landene var over att det kom utlendinger på besøk og hvor stolte de var over å få vise frem SITT land… Og det var lett å se hvem som bodde i det landet , når man skulle be om hjelp til å finne frem når man hadde gått seg vill 

– husker strendene hvor pene jenter kunne sole seg trygt mens gutta gikk rundt å nøt synet av naken hud … Ingen fordommer eller fordømmelser .. Bare herlig frihet .. Og trygghet 

-det mest skremmende minne fra min barndom var en bussjåfør i København som ble forbannet for att vi skulle ta med softis inn på en av bussene .. Hmmmmmm og det skjønner jeg i voksen alder hvorfor . 

-terror , terrorist , bomber , drap , massedrap , burka , religion , fanatisme , krig , flyktninger , tigging , innbrudd , voldtekt , overgrep , ran , narkotika , tro , antisemittisme , fattidom ,forsøpling ,kriser , propaganda , politikk , EU , Schengen ,grenseløs ,fri flyt av varer og tjenester  …….. Er ord som plutselig dukket opp , langt borte og krøp nærmere og nærmere landet vårt … Og vår del av verden… En verden som på kort tid ble veldig mye større fordi noen bestemte att “grensene” skulle bort …. 

Vår verden ble en verden for alle , uten att man måtte fortelle hvem man var eller hva formålet med reisen er . De uniformerte på “grensa” ble borte , respekten for det å komme inn i landet vårt  forsvant ….. 

-var det å åpne alle land en god ide ? Er det smart i fjerne menneskets frykt for å reise inn i en verden som er anderledes ? Eller burde vi tilbake til de FRYKTElige grensevaktene som var med på å gjøre seg mer bevisst på sine valg ?

 

Drit i de svakeste i samfunnet

Tving syke ut , flytt de eldre hjem , legg ned ungdomstilbud og steng allt som har med sosiale tilbud for psykisk utviklingshemmede , de er så svake og har så liten plass i samfunnet att det er ingen fare for att noe blir savnet ! Drit i prinsipp som gjør att du må jobbe for å gjøre deg fortjent pensjon. La lærlinger jobbe døgnet rundt for minimale lønninger som i virkeligheten ikke er penger nok til å reise fra og til jobb engang .. De kan jo ikke jobben de er satt til .. Drit i ferietilbud for fattige , slutt med gratis skoleturer og leirskoler …

Prioriter immigranter , slik att de fortest mulig får gjennomsnittlig vestkant livsstil , som er absolutt nødvendig for å integreres godt i det normale samfunn , sørg for å ha flere tusen plasser ledig slik att de føler seg velkommen til gullnorge … Og som kjent så er de ingen på oslo vest som har gjort ett ærlig spadetak for å komme dit de er , tredjegenerasjons millionær arvinger .. Så helt klart att det å jobbe for pengene , det er avleggs ….

Sørg for att etnisk norske blir fulgt opp med mest mulig skatter og avgifter for å dekke utgiftene i regjeringens Norge ( oslo er vel Norge?) mens utkantstrøk er utkant av det normale Norge og må bare ta til takke med restene av det de bidrar med …. Jordbruk og fiskebruk … Det er steinalder , børs og olje er framtida …. Da slipper vi å jobbe .

Råtten ungdom!

Hvor jævli vanskelig er det å rydde etter seg ?

så i en reportasje fra Sverige hvor det hadde vært arrangert  musikkfestival med en enorm telt camp , hvor det etterpå så ut som en jævla slagmark… Deltagere hadde bare reist fra all søppel og utstyr og gitt faen… Telt for flere tusen ble stående igjen og da lurer jeg faen på hvor folkeskikk og verdi syn er hen … Halvparten av deltagerne var sikkert sånne “grønne” ungdommer som stemmer for miljø og synes elbil er toppen, pappa kjører sikkert tesla og mamma er toppblogger …. Og de bor sikkert i de beste strøka og synes armani er billig…

hvordan oppdragelse har de hatt når fullt brukbare ting bare blir etterlatt som skrot etter tre dager med fri fyll og faenskap? 

Er så drit lei de som skriker om miljø og gjenbruk for så å spise mat på MC Donalds hvor maten er pakket inn i metervis med søppel…eller de sommer ha det siste nye i allt for så å kaste fullt brukbare gjenstander …. Ser å eksempler på elbilfantaster som kjøper helt nye leiligheter , for så å kaste helt nye kjøkkeninnredninger pga feil i forhold til mote og utrykk … DET ER MILJØVENNLIG DET ! 

Jeg er sikker på att hvis man besøker de grønneste av de grønne politikerne så vil vi oppdage bløffen og se virkeligheten i overflods samfunnet ! Se på innpakning av el produkter , matvarer og allt annet forbruksmateriell… Se på feks innpakning til minnekort hvis du får det tilsendt med post!  Produktet i seg selv er kanskje en femtiende del av pakka …. Hva er vitsen?

min oppfordring er : spar miljøet med å produsere mindre søppel og drit…. Krev att butikkene tar vare på innpakningen av det vi kjøper … Og gi faen i å påstå att du er så innmari miljøvennlig bare fordi du seiler rundt i din jævla elbil …. I det store og hele har vel biltrafikken lite skyld i den jævla Haugen med søppel 

og det er faen meg vi voksne som må gå foran å sørge for att ungdommene våres ikke råtner på rot , skjerp deg !