Det store miljøbløffen!

det skrikes høyt om miljø for tida , global oppvarming og værmeldinger i hytt å pine .

biler lynproduseres for å imøtekomme politikernes avgiftspolitikk…. Man regelrett putter ørsmå motorer og batterier i millionbilene for å kunne tekkes og SNO seg unna de værste tilleggene som den norske stat er så gla i så fort ett kjøretøy lander på norsk jord. Litt merkelig att det kun er såkalte premiumbiler med store motorvolumer som kommer med dette tillegget som skal gjøre  det så bra for miljøet …. Men det er vel slike biler kompisene til de som vi har gitt styringsretten til eier…. Enhver idiot forstår jo att en 4 liter  v8 motor fortsatt er en 4 liters v8 selv om du setter på en ekstra hjulvisp drevet av såkalt grønn kraft , som kan gi en dytt i ræva noen få kilometer . 

Ser og att mange av miljøbilene sliter skikkelig med varmen på vinteren ,og må ettermontere webasto varmere…. Hmmm de er jo skikkelig miljøvennlige ! 

Det mest vanvittige jeg fikk høre idag var fra bussnæringen , hvor det nylig har blitt investert millioner i ny busspark, og det er vel og bra , men pga fargekoding på bussene så må sjåførene kjøre mange mil i løpet av ett skift tomt uten passasjerer for å kunne bytte til buss med riktig farge på neste tur …. Det må være årtusenets største vits… Sette tomkjøring inn i system pga farger ? 

-og jeg fikk skikkelig kjeft sist jeg kalte tesla sjåfører for arrogante egoister som kjører aleine i sine oppladbare lommelykter på hjul… Men fortsatt- de sitter aleine i sin bil til jobben…. Køen blir ikke mindre om du går på strøm…. 1 buss er i snitt 52 biler spart… 1 buss opptar parkering lik 4 biler …. – er det da lite forlangt å oppfordre til samkjøring for virkelig å spare miljøet , ikke bare avgifter i innkjøp ? 

Og NEI jeg er ikke missunnelig og drømmer om elbil…. JA hvis jeg kan så vil jeg kjøre kollektivt… 

Så har vi miljøpartiet da ……. Vanskelig å oppfatte hva de egentlig ønsker …. Økologisk landbruk i oslo sentrum eller en levedyktig storby som klarer å serve sine innbyggere? Ideen , eller visjonen om et bilfritt oslo er vel og bra  , men verden blir ikke bedre av å fjerne trafikken rundt rådhuset … Hadde de vært INTRESSERT i miljøet så kunne de foreslått gratis kollektivtransport …. DET KAN GJØRES UTROLIG KJAPT . og ikke må hele verden bygges om heller … Hmmmm 

regner med masse sure kommentarer i kommentarfeltet , og det er helt greit . Gode argumenter mottas med takk og del gjerne selv om du er uenig.  Jeg har skrevet mine tanker og da skal jo du ha din fulle rett til å skrive din tanke . 

MC og mopedfaenskap….

det er så deilig å kjenne sommervarmen , sola som stikker i huden, sette seg på en tohjuling å bare suse avgårde ut i det fri ……

kjenne vinden ta å smyge seg rundt naken hud , kjøle seg ned med en moped eller mctur er jo sommerens beste opplevelse …

Tskjorte og shorts , bikini eller tights , lave sommersko , er passende , da blir man kjølig og attpåtil kan man bli brun mens man kjører , det er jo Nice !

sånn tenker jævli mange , særlig unge ,ferske ,friske mennesker når de skal ut å kjøre … Og noen voksne  dessverre !

Da lurer jeg på en liiiiten ting. 

-når barna våre er små , så kler vi på dem. Etter alle kunstens regler . Vi lærer de att de må sitte i barnesete , att fyrstikker og lighter er fy fy , att trappa er farlig , vi polstrer senger og er livredde for att de skal dette å slå seg , lekeplasser blir konstruert slik att det nesten er fysisk umulig å slå seg og få vondt . I barnehagen og de første årene på barneskolen Må de bruke refleksvest ….. De skal jo ut å utfordre verden og må være tryggest mulig . 

-så kommer de i den alderen att de skal sykle , da skjer det ett eller annet , da krever vi hjelm , hvertfall i starten , når de ikke kan sykle …. Men….. Hmmmm 

-og så kommer vi til det punktet , hvor ALLE  foreldre har en kjempe oppgave NÅ … Hvorfor lar de aller fleste sin datter eller sønn kjøre moped eller MC i shorts og T-skjorte ? Er ungene så lite verdt att dere tillater att de kan bli slengt bortover asfalt i 45 km/t med bar hud? Eller att de ligger i grøfta med kjøretøyet oppå seg etter en ufarlig velt og blir stekt av ett eksosanlegg på flere hundre grader ? Eller att de blir kastet mot ett annet kjøretøy , helt uten beskyttelse ? Hjelm har de , men det er bare en garanti på att DU kan kjenne igjen det som ligger der i sykehussenga …. Eller enda værre steder … 

-DET ER JO BARE MOPED SIER DU …… oki , da gir jeg deg en liten utfordring , ta på hjelm ,gå ut av huset -løp bortover veien og kast deg fremover på magen…. Deretter kom med ett argument for å slippe å bruke sikkerhetsutstyr … 

når jeg skal ut å kjøre MC , noe jeg elsker å gjøre !  Så må jeg tenke , på min sikkerhet ,DIN sikkerhet …. Jeg er så pinglete og redd att jeg begynner da turen med å kle på meg etter alle kunsten regler , selvsagt hjelm -hansker -ryggskinne -kjøredress -støvler , selv om jeg BARE ska en liten tur og det er drit varmt … 

Skal jeg ha med meg noen så må de ha det samme …. Ellers så får de ikke lov , så kjip er jeg … 

Men her å sliter folk med å tenke , ser voksne MC førere med barn bakpå, føreren har fullt utstyr , mens den gutten eller jenta på 8-9 år sitter bakpå med vanlige klær og hjelm… Hva faen tenker dere som gjør dette på ? Det er unga deres ! 

Sorry for att dette ble ett grinete og surt innlegg , mange er flinke , hvertfall de som har vært en tur i bakken… De har skjønt det… Men må alle i bakken først ? Det er ditt barn….. Det er din jobb å få de sikkert hjem , hele ,friske ,uten varige men ….. 

DET BLIR LITT SOM Å BYTTE UT FALLSKJERM MED PARAPLY …………. 

MC bøller !

Nå er dem langs veien igjen, de fordømte på to hjul…. Kledd i lær og syntetiske stoffer , høykriminelle jævler som gir totalt faen i trafikkregler , suser frem som om de eier veien . Fartsgrenser er bare ett tall de passerer . 

Sikkert bare hjernedøde fartsidioter hele gjengen , skremmer livskiten ut av andre trafikanter … Forstyrrer sommerfreden med høylytte motorvræl som trigget selv den mildeste migrene . 

Ære faen ikke rart att de dør som fluer langs veien , faktisk 5 stykker siste 7 dager! 

-hver gang jeg er ute å kjører i familiebilen min , så får jeg øye på dem i siste liten… Gud veit hvor mange ganger jeg har trodd att det var en moped som kom sakte imot meg i krysset , og plutselig så er de ved siden av meg , viser fingern og er aggressive som faen. Har til og med opplevd att en knuste speilet mitt fordi han ikke så att jeg brått måtte til venstre… , det att jeg ikke brukte blinklys burde jo han forutsett , Jeg har da tross allt unger i bilen , og fler å tenke på enn de derre skinnkledde egoistene . 

-en annen gang , mens jeg måtte ta en tlf så kom en motorsykkel i stor fart , brått rett mot meg , jeg måtte hive meg inn til siden for ikke å treffe han , jeg ble skikkelig irritert ! Jeg var jo ikke så lang over midten av veien når jeg oppdaget han ! 

Skulle vært ulovlig å kjøre de farlige doningene , fjern de fra veien så jeg kan fortsette å kjøre bilen min , mens jeg skriver tekstmelding , prater i telefonen , sminker meg , leser avisen ,leter etter lighter eller ber ungen i baksete holde kjeft . 

Jeg MÅ jo kjøre …….. 

Hilsen 

frustrert mc fører og 5 barnefar som elsker å kjøre på to hjul men som ikke har flere flotte mc venner å miste … Sommeren har startet tragisk dessverre og nok engang ser jeg i media att det fokuseres på MC ULYKKER , att vi ikke er synlig nok , att vi ikke tar hensyn …. Da har jeg en praktisk opplysning til myndighetene : VI MC FØRERE GJØR ALLT VI KAN FOR Å SYNES  , VI KJØRER IKKE MC FORDI VI HAR ETT DØDSØNSKE , FOKUSER PÅ HELE TRAFIKKBILDET , SLÅ HARDERE NED PÅ UOPPMERKSOMME DRAPSMASKINER PÅ 2-4 ELLER FLERE HJUL. 

Nå har dette innlegget blitt lest over 5000 ganger på 12 timer , de fleste har skjønt poenget om att det finnes dårlige og farlige sjåfører innenfor både bil og MC.. Det jeg håper att dette innlegget kan bidra til er att ALLE som ferdes i trafikken kan bli enige om en felles ting , att vi alle ønsker å overleve og att vi alle blir flinkere til å gjøre det vi skal når vi ferdes i trafikken. Vise hensyn ,legge bort alle uvaner som mobil, musikk , fart , idioti ,sinne , og begynne å være litt høflige mot hverandre…. Så slipper kanskje både jeg og dere å ta farvel med venner og familie pga noen sekunders uoppmerksomhet … 

JEG VIL GJERNE MØTE DERE ALLE I TRAFIKKEN ,MEN JEG VIL FAEN IKKE TREFFE DERE …… ØNSKER ALLE EN FLOTT SOMMER VIDERE I TRAFIKKEN ….

 

 

ps , vanvittig gøy å se de som kommenterer ,som faktisk tror att jeg pleier å ikke blinke , eller forbanne motorsyklister . Jeg er kjørelærer og VELDIG oppatt av å ferdes trygt i trafikken , men ser vanvittige situasjoner som de som er først  i innlegget flere titalls ganger hver uke , jeg vil å minne ferske MC sjåfører på att dere ikke er udødelige , der dere kjører som idioter i tettbebyggelse på trimma ktm,Husqvarna og APRILLIA … I shorts og t-skjorte , DET VAR VEL IKE DET VI KJØRELÆRERE LÆRTE DERE , eller det dere viste sensor på oppkjøring for noen dager siden. Meld dere inn i en MC klubb å bli med på banetreff , DA kan dere få bevist hvor gode dere er …. 

Sommerferie til besvær! LES NÅ FØR DET ER FOR SEINT !

Nå er endelig sommern her , barna har skolefri og sola skinner hver eneste dag .. Ehhhhhh , de to første påstandene er riktig….

Nå er den fordømte ferien her , hvor forventninger skrues til uante høyder om legoland ,sommarland ,badeland ,ut land og inn land …. To mnd hvor barna endelig kan være oppe seint ….. To måneder hvor man er helt fri ! 

Dette er for mange kanskje de to månedene som er værst hele året , to mnd hvor man prøver så godt man kan å følge sine barns forventninger , to mnd som man føler att lommeboka må stå på vidt gap , to mnd som man kan fylle sine små med minner og noe å fortelle når de kommer tilbake på skole og barnehage … 

-hvert år dukker det opp nye fristelser og trender , og barna fanger disse opp seg i mellom og ikke minst igjennom oss voksne . 

-på skolen får man oppgave om å skrive stil , HVA JEG OPPLEVDE I SOMMER 

-og såklart er det de som reiste halve jorda rundt som får wow faktoren i klassen , og som setter standarden for neste ferie …. 

-de fleste foreldre har vel kjent på følelsen når man sitter på nettet å drømmer om å gi sine barn drømmeferien til dyreparker både med og uten sjørøvere , og nesten kastet opp når man kommer til steget der summen dukker opp…

-eller den dagen du valgte å reise på badeland ,som kostnadene ble 4 ganger det du trodde , pga priser inne på området . 

-alle har innerst inne sittet etter en ferie å lurt på hvordan man skal få penger til klær til skolestart ,fordi ferien ble så mye dyrere …. 

-MEN HVA ER FERIE EGENTLIG ? Er det ferie å reise til ett sted hvor barna kan vilt leke rundt uten att foreldrene må finne på noe ? Må barna oppleve kunstig underholdning som kaptein snabelfan og tusenfryd?  

-ELLER BURDE VI FORELDRE STÅ FOR DEN UNDERHOLDNINGEN SELV ?

barn og ungdom nå i vår tid er så overstimulert att de vet ikke hva ferie er , det å oppleve ,se ,lukte og føle er blitt u-land opplevelser.  Campingplasser og feriesentere ser mer og mer ut som tivoli og badeland , hvor det å oppleve vennskap og oppfinnsomhet er unødvendig fordi man blir puttet i bås for sekunder med lykke om gangen. 

-HVEM har skylda for att vi bruker mindre tid på oppleve natur og nærområder ? Hvem har skylda for att familie ferie ,er blitt bytta ut med shopping og tivoli bonansa i stor stil? 

-jeg mener att ferie , er tid til familie ,barn ,nærhet , oppfinnsomhet , inntrykk ,samhold -bygging av minner …. Ikke timevis med dokøer,ferjekøer,matkøer,tivolikøer,rutsjebanekøer,minibankkøer,campingplasskøer,dusjkøer,flyplasskøer og stressa foreldre med kredittkort ,som håper det er dekning og att neste attraksjon er gratis …. 

Ser såkalte toppbloggere legger ut hvor flott det er med far , datter tid og att ferien dreier seg om barna,samtidig som det understrekes geopartdbesøk og sydenturer , bilder som tatt ut av eksklusive reisekatalogen og matchende klær… Både på barn og de voksne.. Det att disse bloggerne blir sett på som malen på de lykkelige liv er vel å grave det største hullet i bakgården til en vanlig familie der hverdagen ofte går fra hånd til munn. Det som før var Hollywood style blir sett som den normale hverdag , og det gjør ofte situasjonen enda værre for de som ikke bader i penger og sponsorer…

Og til slutt 

-HVIS DU SOM LESER DETTE ER LÆRER ELLER FØRSKOLE LÆRER – stiloppgaven denne høsten bør være : HVA GJORDE DU Å DIN FAMILIE SAMMEN DENNE FERIEN ? ( med forbud om beskrivelse av parker,flyturer,båter,hoteller,badeland,attraksjoner) men bare rett å slett , hva gjorde dere SAMMEN ……. 

GOD SOMMER ALLE SAMMEN , BRUK TID PÅ BARNA -IKKE PENGER ,SÅ HUSKER DE DENNE SOMMEREN ENDA LENGER !

 

KLIKKHORE

Allt vi gjør måles faen meg i likes , klikk og delinger … Det er slutt på karakterer og gode tilbakemeldinger .. Nå gjelder det bare å finne hvilke kroppsdel man er villig til å ofre for å få mest mulig likes … Men faen , da har jeg ikke en sjans ! Hvem F… Trykker liker når de ser en litt over middels godt mannekropp som har vært med på mer enn det som er vanlig ? Ikke jeg hvertfall!  Ikke har jeg møtt noen “nesten” kjendiser som jeg har tatt SELFIE med heller ..

hører gutter og jenter blir rangert på skole gjennom antall likes ! Faen… 

Før så måtte du faktisk gå bort til en person å si att du likte den personen , eller noe den hadde gjort eller hadde var bra … Nå trykker vi på en fordømt følelsesløs knapp , helt anonyme … 

Er det ikke på tide att vi går litt tilbake i tid , og begynner å fortelle folk att de er bra nok , uten å trykke … Kanskje gi dem en fysisk klem og se dem i øynene å vise att du står for det du mener … Det betyr så jævli mye mer enn likes … 

Jeg er så dritt lei av att folk trykker like , på saker der folk hjelper andre , på filmer som viser hverdagshelter .. Hvorfor ikke bli en hverdagshelt selv ! Og kanskje få en blomst , eller en klem tilbake … 

Verden er mer enn likes , klikk…. 

Min oppfordring til deg NÅ er ! Gå bort til den du har kjær eller nær , gi dem en klem , ikke si ett ord … Så får du føle hva en virkelig “like” er ! 

SNAPCHAT- HMMMMM

Hvem er jeg ? 

Blir litt forbanna når jeg ser att folk prøver å VÆRRA noe dem ikke er … Hver jævla dag ser vi bilder rundt oss av perfekte skapninger som reklamerer for all mulig drit , det oppstår trender og moter som i virkeligheten er umulig å oppnå … Hver sesong sin trend , virker som om hele forbanna verden er ute etter å skape dårlig selvbilde til alle … 

Ett godt eksempel er meg sjøl : 

-mann , 45 – utvilsomt midt i målgruppa til de som føler seg litt over middels sliten . Kroppen er ikke like fast , og eneste  kroppsdel som kan omhandles som betong – er hodet som helst vil fortsette å grave seg ned i puta om morran . Den spenstige ungdoms lyst er mer eller mindre død og begravet . 

Hva blir jeg bombardert med daglig ? Joda det er trening , trening , trening og atter trening . Og uendelig mye mirakel kurer for å få tilbake lyst og lekenhet …. En periode i våres sto det i landets største tabloider : DET ER IN MED “PAPPAKROPP” , fy faen å gla jeg ble ! Jeg er jo pappa og har en kropp! ENDELIG kommer min mote !  Men så kom sjokket , det var in med mage , det ble hevdet att menn med mage til å med var bedre elskere! … Hmmmm så da prøvde jeg tappert da , skaffe meg en mage lissom. Er faen ikke lett det når du opplever att hver fuckings  matbit er enorm ! Jeg ville jo bli drømmemannen jeg å! 

Klarte faktisk etter mye cola og feit mat å lage en sånn liten bilring over bukselinningen … Klærne føltes som middels tvangstrøyer og “pappakroppen” kom til syne … Dette var sånn i februar …. 

-så kom meldinger i nyhetene om att : NÅ KOMMER SOMMEREN !  , jeg følte meg ganske sikker på att den nyervervede kroppen var klar til å vises frem i offentlighet , selvsagt da innpakket i de riktige stoffene og med korrekt positur .. 

-tuslet ut i sola , småstolt over att jeg var tidsriktig bygget for en gang skyld , litt sånn bleikfeit minus moms 

å oppdager det grusomme , enten så hadde jeg vært den eneste som leste innlegget om PAPPAKROPP  , eller så var dette ett stykke lagt ut som en dårlig 1 aprilspøk ! For på alle kanter ser jeg MANNEKROPPER ! Veltrente vikinger , med både Sixpack og det som værre er , å her kommer jeg da med min halvslappe pappvins mage og trur jeg er noe ! Kan love deg att selvtilliten slo sprekker ! Eller krater for å si det rett ut ! 

-tuslet hjemover , mildt skamfull og med verdens mest vonde følelse om att detta var verdens undergang … Nok engang viste verden meg att jeg ikke var bra nok , nok engang følte jeg meg som -ingenting ….

-det er da jeg tenker …. Hvorfor ?  –

hvorfor er det ikke bra nok å være som jeg er,hvorfor skal jeg nok engang lures ut i den verdenen hvor mat blir fiende og det å synes blir en krig , hvorfor skal jeg da ødelegge meg sjøl fordi det bilde reklameverdenen har er uoppnåelig ? 

-i en alder av 45 , så er det lettere å gi litt faen i det presset , men det er å veldig sårt …

Håret forsvinner -drømmen om pannelugg ligeså …

brystkassa-mannens maktsymbol…. Gror igjen i lange hår … 

-skjegget utvikler fartsstriper – for å øke farten mot det å bli gammel…

-ledd og muskler (de som er igjen) , skriker etter hvile og ro stadig oftere ….

-HMMMM…. DA BLIR DET NY RUNDE MED MATMONSTERET… tilbake til de “gode” vanene for å straffe seg selv . Pine ut litt mer enn det som er normalt , gjør man det lenge nok så blir man faktisk ikke sulten… Det blir lettere og lettere å fortelle seg selv og omverdenen att ” jeg har spist ” … , det går bra … Fordi du er faktisk ikke sulten , du er bare lei … 

Dette er en hverdag det ikke er så lett å fortelle om , for mange … Dette er å en hverdag jeg har lært meg til å unngå … Etter å gang etter gang gått i fella på det å hate mat .. 

Ofte er det fokus på overvektige mennesker , ofte kvinner og en god del menn… Mens de som ser “bra” ut får komplemanger på hvor flinke de er … Hvorfor skal fokus være på kroppsbilder ? Uansett hva vi gjør på nettet så blir vi tilbydt raske løsninger , og hvis vi tar bilder av oss selv så blir vi mer el mindre automatisk retusjert… Hvor er vi på vei egentlig ? Hva slags bilde av menneske er vi i ferd med å skape ? 

-HVEM ER JEG ?

LANDET MITT !

-kom gjerne til Norge

-merk vår gjestfrihet og gavmildhet

-nyt vår natur 

-føl vår trygghet

-se vårt samhold 

-lær vår historie 

-respekter våre verdier 

-bli med oss å videreføre vår arv

-lær deg våre plikter 

-nyt våre rettigheter 

-men husk att du er gjest , du flykter fra terror , undertrykkelse og skam . Ditt land er i krig , nød og ødelagt , vårt land er helt , en trygg havn å komme til . Vis takknemlighet for muligheten du får , så får vi det bra , alle sammen i mange år . 

Det som startet din krig , ødela ditt land , er ikke det vi trenger … Vi tar imot dere for å redde deres liv , gir dere muligheten til å videreføre ett trygt familie liv . 

Vi synes alle det er forferdelig å vite att ditt land går under på grunn av ekstremisme , overtro og hevngjerrighet . 

Men husk , ditt land var engang ett mektig og flott sted , det ble ødelagt av menneske , tro og fanatisme , ikke kom hit å start med det . 

Mitt land , Norge er en fantastisk sted , nyt det å la oss alle leve i fred . 

DU SKA HVERTFALL IKKE TRU ATT DU ER NO!

Nå er det nok, makan tel oppførsel , sjølgod som faen , breier seg ut å bare taler sin sak , trur att man er verdens midtpunkt og driter regelrett i alle andre enn seg sjøl…

-han driter penger 

-og hu ser ut som den jævla hora 

-og unga dems , bortskjemte drittunger , dem ska hvertfall ikke unga mine leike med…

-å så du her om dagen eller , da kom det lass på lass med sånn budbil , sikkert no jævli flotte greier … 

-å mange biler har dem å , hva ska dem med dem… 

–sikkert sånne som ikke menger seg med oss vanlige … 

DETTE ER SPRÅKBRUKEN VI NORDMENN ALLT FOR OFTE BRUKER ! 

Samfunnet her i Norge er prega av en haug med fordommer og i hvert norsk hjem er det en hovedregel som alle må følge , den eldste og mest norske regel av dem alle …. Loven som påpeker att det ikke er lov å lykkes og att enhver som er missunnelig har både rett og plikt til å vise misnøye og plage andre så mye de selv måtte ønske … 

For de som ikke har hørt om denne loven , eller ikke vil vite svaret : stopp å lese nå! 

 

 

 

JANTELOVEN 

 

  1. Du skal ikke tro at du er noe.
  2. Du skal ikke tro at du er like så meget som oss.
  3. Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
  4. Du skal ikke innbille deg du er bedre enn oss.
  5. Du skal ikke tro du vet mere enn oss.
  6. Du skal ikke tro du er mere enn oss.
  7. Du skal ikke tro at du duger til noe.
  8. Du skal ikke le av oss.
  9. Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg.
  10. Du skal ikke tro at du kan lære oss noe.

EN GOD DEFINISJON AV JANTELOVEN ER SOM FØLGER :

hvis den sure nabokjerringer ønsker å følge deg med argusøyne og finne ut av fakta hun vil bruke på egenhånd UTEN og få bekreftet disse faktaene , så har hun sin fulle rett til det …. Det hun tror ,er da det som gjelder . Samtidig sikrer loven att ALLE har den fulle rett til å baksnakke de som ikke er tilstede ( de ga jo faen i å komme. )

i tillegg er det slik att hvis en person gjør suksess i jobb eller privat , så har alle en unnskyldning for å fremsette nyheter , uten kildesortering.