Fy F….. Detta er for drøyt

sitter her da… Tenker på hva jeg satt å tenkte på når jeg var 14-15 år gammel… Verden lå der foran mine føtter … Bekymringsløst og sjokkrosa..(80 tallet vettu , det med 19 foran ) … På radion hørte jeg Kylie minouge , Madonna , ozzy osbourne , bowie…..—– husker jeg lurte på hva de “gamle” tenkte på… Att de ikke skjønte no om framtida… DE OVER 40 lissom…. DE som var over halvveis i livet … DE som var bekymra for ungdommen…. DE som håpte att unga dens ikke gjøre for mye faenskap….. DE som satt hjemme å venta på att poden sku komma helskinnet hjem…. DE som maste om att “Nå må du spise , ikke sitt oppe for seint , rydd rommet , hjem før 11” ….. DE du grudde deg for å vise lappene og breva fra skolen til…. DE som alikavel sa satt DET GÅR BRA…… 

Jeg sitter her da… I morra har jeg bursdag…. For nte gang … 

Fortsatt hører jeg kylie,Madonna , ozzy og bowie…. Men bowie er død……lemmy……. 

Stjernepose,Leif juster,halv7,Kassetter,video,lp-plater,rullings,telefonkiosk,bruspulver,brus på glassflaske,butikken på hjørnet,brev,pusurdagbok,poco loco,stock atkinson og waterman,aids,atomkrig,Berlinmuren,kong Olav, millennium,tv2,Nokia,ericsson,boomblaster,runDMC,rulleskøyter,pog,hoppetau,fotballkort,slåball,basketsko,isba,hockeysveis.internettkafe,er ting som fløy forbi…. I rasende fart…. Jobber kom …. Jobber gikk… Ny jobb… 

første kjærlighet, venner , miste venner……. Begrave venner…. Få samboer..begrave flere venner …Få barn…finne igjen venner… Få enda flere barn…miste venner…de man ikke trengte….miste familie…. Få tenåring…. Miste mer familie:….. ny samboer…få barn….Få enda en tenåring…. Skilles….. Ny samboer…..Få flere barn…. 

Ingen ska komme å si att det å leve er lett… Men du verden … Jeg ville gjort allt igjen … Uten unntak .. Livet har forma meg til den jeg er.. 

Jeg har verdens beste foreldre… Verdens beste unger… Verdens beste samboer ..verdens beste familie… Verdens beste jobb… Og i morra … 1 februar… 2016 er det 45 år siden jeg kom skrikende… Visstnok for deretter å holde foreldra mine konstant våkne hver natt i 9 mnd….. 

Jeg er litt elefant mellom øra , husker mange flotte mennesker og detaljer fra livet mitt , mange koselige bilder i hodet mitt.. Både fra mennesker som fortsatt er i denne verden og fra de som har tatt turen videre.. Jeg vil takke alle de som er der og har vært der, vil ikke nevne navn på noen da alle vet hvem de er selv.. 

Håper å beholde dere i all fremtid, for å samles ett sted engang.. 

Nå var det ikke meninga att detta sku være no deppe greie, fremtida ligger der mer enn noen sinne…. Fortsatt er det oppgaver å løse , drømmer å forfylle… Og selv om att je blir mange år i morra og regner med å bli påmindt det en rekke ganger så vil jeg bare si til mitt forsvar, JEG FIKK 2ÉR I MATTE , jeg kan ikke telle lengre enn til 25! 

Så på forhånd takk tel de som er såååååå flinke tel å minne meg på att tida går fremover…. Stå i ramma… Det kommer alltid en ny dag 

Hilsen 

evigunge Jr bølla…………….—– 

 

For F….. Da!

Sitti å lest kommentarer på forskjellige blogger og innlegg på forskjellige populære steder på nettet nå på morran… Det som overrasker meg er hva folk henger seg opp i.. 

Ære det såå jævli nøye att den som har skrivi det den tenker og ønsker å formidle , att rettskrivning er det folk sjekker ? 

Ser flere til dels stygge kommentarer fra bedrevitere , hvor de henger ut folk og kaller de for ordblinde eller iq løse …. Fordi de har feks skrivi en Å og det skulle vært OG … 

Skal det bli så ille att det er det som skal stoppe folk fra å si sin mening ? 

Jeg sliter veldig med det å skrive RIKTIG , Men jeg håper da att folk har så stor kapasitet i sitt eget hode att de ser på innhold istedenfor å henge seg opp i enkelt bokstaver sin plassering.. 

Heldigvis har vi i dette landet en konge som sliter men både det å lese og skrive… Sjelden jeg ser eller hører att noen klager på han. 

Så til alle dere som opplever å få kritikk for att dere har skrivefeil : drit i de kommentarene …. DERE HAR HVERTFALL PRØVD Å SKRIVE DERES MENINGER . IKKE BARE LEITA ETTER FEIL HOS ANDRE ,)

Når 5 blir 7 !

Jeg har vært enebarn og alltid ønska meg en søster eller en bror … Bestemte meg tidlig for att når jeg skulle ha barn så skulle jeg minst ha 2 …. Og det fikk jeg 😉 så kom nr tre …. Og jammen nå kommer nr 4 og 5 😉 … Kjenner det kribler litt ekstra i magen .. Men med verdens flinkeste , herligste samboer så blir det nok bra 😉

Blir jo litt spennende med tanke på att de tre andre er 18-13-6 år 😉

Hmmmm , blir maaaange år med elever i skoleverket…

Men utrolig koselig , gleder meg!

En rosa sky

En verden full av glede , harmoni og lykke , en verden hvor alle har det bra, en verden for alle ….. 

Kloden vi alle lever på , den lille kula som fra verdensrommet kan minne om en halvråtten,overmoden avokado…er så langt vi super individer vet det eneste sted uansett hvor vi ser på himmelen , ett sted hvor vi kan leve og eksistere…. 

Det jeg lurer på da er ganske dype og kompliserte tanker om utrolig enkle ting… Feks… Hvis vi da ser på menneske som den øverste intelligens her i vår lille prikk i universet.. Hvorfor er menneske sin egen største fiende?  Ikke noe vesen , dyr eller naturkatastrofe dreper fler mennesker enn mennesker selv.. Nesten som om man kan kalle menneskerasen ,selvutslettende kanibaler… Noen ganger når jeg ser krig og elendighet så tenker jeg att de som starter en krig kan sammenlignes med krypskyttere som reiser for å skyte en elefant.. Dreper man en elefant så får man ikke mat , varme klær , eller andre nyttige utnyttelser…. Man simpelthen ender med å drepe en elefant… 

Hvorfor blir det krig? Eller hva er krig? 

Mange mener att religion skaper krig, det er en interessant teori , og ser man bakover i historien,gjerne flere tusen år… Så har enhver krig startet på grunn av att man har skjult seg bak ett navn eller en trosretning.. 

De fleste kjenner nordisk historie som harmonisk og rolig , men vi digger å se Vikings på TV …..  Der skildres den nordiske tro i detalj , hvor Tor og Odin er det man skuler seg bak eller samles om….

kristne korsfarere , nasjonalister,hedninger,nazister,muslimer ….. Innenfor ett hvert navn finnes en unnskyldning for krig.. Hver trosretning har sine ekstremister.. Alle er av samme rase , alle er mennesker… 

Hva skal til for att det ikke blir flere ekstreme mennesker? Hva skal til for att behovet for å drepe skal forsvinne?

det vi ser på nyhetene , nå daglig …. Overgrep mot uskyldige , ofte hjelpeløse mennesker, overtramp mot det private , menn som i grupper gjør overgrep mot kvinner , jenter , barn. Det er den nye terroren , i det stille tror jeg noen forsøker å endre menneskes tro på fremtiden, den nye terroren har ingen våpen , bare frykt.. Og frykt er vel det farligste våpen av alle … 

Jeg er utrolig gla for att norske myndigheter tok til vett til slutt og satte grenser på hvor lett det er å komme hit til landet.. Sånn att vi kan få tilbake troen på kontroll over egen hverdag igjen… Slik att vi ikke kommer i en situasjon att vi mister råderett over egen fremtid.. 

Ser og på nyheter att fler og fler ekstreme uttalelser og meninger får konskvenser.. Senest i saken om att muslismske barn ikke skulle gratulere noen med dagen , førte til att imamen sa fra seg sitt embete… 

Det er en flott utvikling , vi får bare håpe att det er starten på en fremtid uten att mennesket skal bli styrt av over flere tusen år gamle meninger.. 

Fremtiden er fremover , og vi kommer ikke unna det fakta att fremtiden er felles for alle mennesker… Det som blir og er viktig da er att samme regler og tilbud skal gjelde alle mennesker , men og att hvert land må sørge for sine innbyggere i første hånd for så å kunne hjelpe de som sliter.. Ett land hvor befolkningen i sin helhet opplever likhet er ett land som kan hjelpe utrolig mange mennesker… Mens land der forskjellene allerede føles store mister sin identitet fort.. 

Mitt ønske for Iår og fremtid er fred ,frihet og likeverd… Og da synes jeg att vi skal gjøre som Robin hood for å starte ett sted, å sikre våre barn og eldre først .. For såå å bli mange for å hjelpe de som er i nød i andre land.. 

Vennligst hilsen 

fortsatt bekymret småbarnsfar

svein Jr 

 

Jævla…….kropp

forbilder, idoler…. Rollemodeller og foregangspersoner… 

Reklamer , modeller , bloggere , kjendiser , wannabees… 

Rikinger , politikere, konger , krigere… Eller vaskedama på eldresenteret, hu kule i kassa på kiwi eller samboeren som overlever å bo sammen med meg.. 

Hvordan ska vi væra for å væra bra nok… 

Ene sesongen er det inn med pappakropp, for i neste så ska man se ut som hulken.. Før jul blir vi fora opp på god mat og godterier for så å bli salatetende kaniner i hyperfart mot sommeren for å få trent frem den første sixpacken, som ligger godt lagret under vinterspekket.. Er ikke såå lett da og dra seg ut fra den vedfyrte stua ut i en bikkjekald bil , for å gå inn i ett tilsynelatende billig trenings senter … Med tre mnd prøvetid og deretter livstids abbomement om du vil eller ikke … 

Var på ett sånn treningsstudio for en tid tilbake … PRØVETIME … Med no de kalte PT … (Pervers Terror) , ble bedt om å vise nåværende form.. Og ytelse .. Ble trilla opp på sånn rullende landevei , stroppa fast tel sånn nødstopp ,og fikk beskjed om å holde meg fast og gå i det tempo den jævla maskina var innstilt på.. Målbevisst som jeg er , etter å ha startet å røyke i 13 års alderen, gjorde jeg som PT sa , (PT VAR FOR ØVRIG. DA LETTERE OVERTRENT HUNKJØNN) og startet det jeg kaller å løpe… 15 min sku jeg fortsette med dette …. Med maske som sku måle om sylindre dro som da jeg var ny… Etter 2 minutt forsto JEG problemet ,,,,, mild rådebank i venstre side og ekstremt dårlig sirkulasjon i varmeanlegget… Temperatur gikk raskt over til kritisk høy ..- 3 minutter inn i lett jogging begynte det å oppstå ett hvitt forførende lys langt der borte… 

Lett sprutende av herlig salt svette ga jeg utrykk for att dette begynte å bli nok, 4 minutter…. Da tittet den veltrente på meg med strengt   blikk å sa: nå er du varm nok til å begynne å løpe ….. Maxe ut kalte hun det , med en stemme jeg svakt kunne huske fra rekruttskolen … 

Og jeg løp……….. Visstnok i nesten 7 minutter… Før alle varsellamper sto å skrek rødt…. 

Ja ja ….. “Du overlevde” sa PT….. Langt der borte hørte jeg hun fortelle om treningsopplegg og legesjekker…. Før jeg krabbet ut i bilen… Kjørte hjem..

jeg gjorde som PT  den gang sa jeg skulle , jeg reiste til legen…. Sku sjekke metabolsk ett eller annet… Fikk med papirer fra den derre overtrente j…. Som lege og skulle se på… 

Vel inne på legekontoret (etter å ha hørt om liktorner,inkontinens,og andre spennende tilstander på venterommet i 1 time ) ,blir jeg bedt om å kle av meg , på overkroppen, gjør dette og legen begynner å sjekke hjerte.. Det slår , blodtrykk…..OK …. Blodprøver….– hmmmmmmmm

etter en liten spørsmålsrunde om kosthold og ernæring (noe jeg var flink i i 7 klasse) finner legen rask ut att sukkerinnholdet og mengden e-stoffer som renner igjennom min veldreide kropp nok ikke er av det mest fornuftige slaget … Fikk litt følelsen av att den dagen jeg skal gravlegges så må jeg behandles som radioaktivt spesialavfall.. DU RÅTNER IKKE MED DET FØRSTE , var en av setningene 😉

No spesiell løsning på situasjonen kom det ikke , bortsett fra , SLUTT Å RØYKE , TRENE MERE….- dette er nå 5-6 år siden , minst …. 

Fortsatt røyker jeg, fortsatt er jeg ‘193 cm lang , fortsatt vekt 84 kg , fortsatt like frisk- og hvor mye har jeg trent ? 

Hmmmmm, 3 barn , jobber 200% , har ADHD … Og fremtiden sier meg at det blir bare mere å gjøre ….. Trur jeg fortsetter som før jeg , og BLIR MEG …. Oldefar sa alltid DU FÅR VÆRRA SOM DU ER NÅR DU ITTE VART SOM DU SKU…. 

god røyk…..-sees igjen 🙂

 

Jeg sku ønske jeg hadde pupper!

jeg sku ønske jeg hadde pupper for da kunne jeg bruke de til no fornuftig…. 

Jeg kunne bruke de til å mate ett nyfødt barn..,. 

Jeg kunne bruke de for å skaffe oppmerksomhet …

de ville være ett synlig grunnlag for å være litt ekstra følsom en uke hver måned… 

De ville å vært nøkkelen inn i den hemmelige verden hvor pupper styrer oss menn inn i hva dere måtte ønske.. 

Rart å tenke på att en håndfull kan gi såå mye makt …. Begjær og krig…..

litt morsomt å se att ett lite og veldig bevisst stunt av Norges toppblogger førte henne oppover på tronen igjen på ett lite sekund… 

Samtidig som hun hadde kritisert en annen FIT blogger for å utnytte sin kropp… 

Hmmmm….jeg begynner nesten å skjønne de religioner som ber kvinnene om å dekke seg til helt…. Vi menn er jo så fordømt svake for pupper att det er derfor verden går under… Lurer  egentlig på når vi menn skal innse att det er kvinnen som har makt , litt kløft og vi glemmer allt vi har sagt…. 

Men seriøst , opp og frem med kropp….. Og verden den blir topp… Og for de som ikke tåler se , lukk øya..