hits

desember 2017

God jul - ????????

Det var engang en liten gutt som alltid venta spent på magien ved jul , desember måned var gnistrende kald , snøen lavet ned og snøkrystallene var store som barnehender . Forventningsfullt ble kalenderen åpnet - 1 etter 1 , med bilder av hva som var grunnen til at julaften nærmet seg . Etter hvert som fler og fler luker var blitt åpnet så merket man på hele verden at noe stort skulle skje , butikkene ble mer og mer julete , verden begynte å senke farten , de voksne fikk mer å mer tid , tradisjoner kom sigende inn i hjemmet . Klippe, lime og lage små underverk til å henge på treet , og på skolen lagde gutten de mest hemmelige gaver , og hans største bekymring var å ikke fortelle de hjemme hva de små hendene hadde laget .

20 desember - 4 dager igjen - gutten har blitt far , gavene ligger fortsatt i butikken , far er stresset .. men vet det går bra i år også , de 5 små englene hjemme er verdens beste barn , de vet hva som gjør julen til verdens beste årstid , det er jo tiden sammen som er jul , maten , luktene og samtalene , fortellinger om hva vi har gjort sammen , påfyll av gode minner og litt planer for framtida .

Gaver blir det nok i år også , kanskje ikke så mange men største gaven er jo gratis men allikavel det mest verdifulle , nemlig tiden sammen , herlig barnelatter , varme klemmer , følelsen av å bety noe for noen .

Gledelig jul alle sammen, sett ned farten , faktisk stopp helt opp noen dager . Nyt hvert sekund og gi dine barn og dine kjære det de ønsker seg mest , nemlig tid og kjærlighet ....

Hilsen 5 barnspappa med hvilepuls , selv om gavene fortsatt ligger i butikken ;)

#julegaver #tips #gave #juletre #panikk #kjærlighet #familie #nisse #pappa #økonomi #samvær #stress #høytid

Å jul med din vrede..........

å jul med din glede og blottlige lyst ..... 

har idag vært på noe som kan sammenlignes med noe i mellom 3 verdenskrig og en dårlig skrekkfilm fra 80 tallet ... 

dro da innom noen butikker etter jobben , i håp om å finne julegaver til både store å små. DET VAR DET JAGGU FLERE ENN MEG SOM HADDE TENKT PÅ AKKURAT DA OGSÅ ..... hissige mennesker , godt voksne , jogger lett panisk mellom butikkhyllene , lett svette i panna og ville i blikket . Hva skal man kjøpe i år da MON tro ! Hva skal ligge under den svære belyste innsektsfella som står trøkka inntil veggen og skriker - nå ere jul ! Utvalget er enormt , kvaliteten lik null..... plastleker i alle mulige former og farger , glorete julefugler med lys laget i no sammensmelta returplast -sikkert montert av en stakkars jævel med en 5er i timelønn , lys er visst tingen i år , billig drit som skrangla igjennom elkontrollen og som sørger for enda ett ledningshelvete i en allerede ihjel pynta stue . KUN 149 KR , KUN 99 KR , KUN 299 KR ......... KYSS MEG MIDT I ..... og om ei uke kan du banne på att denne overprisa søpla koster 70% mindre ...... 

hvor er det blitt av ting som holder mer enn 14 dager ... overpriset miljøavfall er snart det eneste som er tilgjengelig ,sikkert fordi butikk kjedene betaler nix nada i innpris for så å KUN TA 99kr ... 

hva ønsker egentlig folk seg til jul ? Mere skrot som ender i boden ? Flere ledninger og omformere som blir stappa ned i poser etter nyttår ? 

Hmmmm.... så var det over til neste butikk , etter å ha endt tomhendt ut fra den første ... 

power- hørtes tøft ut ..... nok engang plakater - KUN 3990 KR -KUN4499 - KUN 7999 -KJØP NÅ BETAL NESTE ÅR ! Hvor faen dum går det an å bli lissom .... kjøp nå -betal neste år ? Sannheten er : kjøp nå , betal full pris neste år - vent til nyttårssalget få rabatt burde det stått ... helt idiotisk å kjøpe nå FØR jul , er vel ikke så nøye om poden får en dyr gave nå , når han kan få den mye billigere om ett par uker ...

grinchen - det er det DU tenker om meg nå , og da tar du skammelig feil .. 

jula for meg å mine er ikke NÆRINGSLIVETS høytid , men barna sin . En tid hvor foreldre å barn faktisk kan ha litt ekstra tid sammen med god mat og de riktige luktene i huset . Julefilmer på TV og godterier strategisk plassert rundt hvert hjørne , det er da det er jul .

men til og med dette har jaggu blitt utdatert , leste her forleden om foreldre som sendte barna på JULE SFO ! Hva faen ? Sende bort barna i jula ? Sånn at de skulle få leke fra seg ? HALLO ! Er det ingen som våger å være foreldre lengre ? Er det om å gjøre å sende bort unga så fort vi får dem ? Grøss .... nei la barna få tilbake jula , med foreldre , besteforeldre og familie ... 

 

god jul til deg å dine 

hilsen gammeldags 5 barnspappa 

Året 2017 - javel

året som gikk var ikke helt slik man trudde det sku bli, våren den startet med sommeren på gli .

i maktens korridorer sto noen røde å sang ..... om dommedag og fanden , å slektens gang ... RASISME og Sylvi ble klagernes vår - ja jaggu , sommer å høst , ja jaggu ett helt år ... fortsatt så sitter dem derre å klager å syter , og beskyldningene kommer , ja helt uten lyter . 

Norge er visst blitt ett kaldere land , den synes vel best om vinteŕn med masse tæla vann . 

Lukk opp igjen døra , langt der i nord! : står Støre å skriker , med tårer fra ifjor ....

att barna som kommer er fulle av skjegg , er sikkert bare ekstra isolasjon som dem grodde på vei igjennom Frankrike i desperasjon ...

Vi krever ett vedtak som haster no jævli ! Sa Støre i Stortingets riddersal , forklare hvordan det ska gjøres ? Nei , du får finne din egen mal .... 

fortsatt så sitter dem der uten noe å føre , virker som om planen faller for Støre . Giske , han lurer ved bakdørene hengsler , han venter på en SMS som åpner alle stengsler . 

Media sliter , det er ingenting som biter - på Erna ,Siv og Sylvie . Solide som få og på jobb for så mange - for å ta oss igjennom tider som kunne latt oss fange , av lystige menn , på ferd med sin penn for å  kapre det landet langt der nord . Med unnskyldninger , trusler og fagre ord . 

Nå nærmer vi oss jula med nisser og dverger , kirkeklokker ringer og det går fulle ferger , på skolene synger vi fortsatt fader vår og både gutter og jenter gikk som lucia i år .. 

Med dette raske tilbakeblikket vil jeg bare ønske alle :riktig god jul ,ta vare på de hjemme -så får vi håpe neste år at ingen er slemme og at de ikke bruker eder ,galle og lort for da burde de jo skjønne at ingenting blir gjort . 

 

Vennligst hilsen takknemlig 5 barnsfar 

god jul 

ps trur ikke julehandelen blir lagt til oslo i år - FØLER DET BLIR EN «BOMTUR»

#2017 #politikk #støre #giske #erna #siv #sylvie #høyre #frp #ap

Norges mest leste blogg - skrevet av en mann

satt for moroskyld å sjekka disse listene da, hvor mange som leser bloggen å sånn ..... hvorfor er vi menn så jævli dårlige til å bli fulgt på bloggene våre ? Er vi sååå innmari trauste å lite spennende ? Greit nok , jeg skriker ikke ut om hverken botox , trening eller andre fake underverker som man HELST SKAL for å bli en «toppblogger» , ikke trur jeg att det ville bli de største overskriftene om jeg heiv klea og jumper oppi plaskebassenget tel de små ...... ikke har jeg ett hvitt og sterilt hjem - prøv det med 5 barn lissom ... i alderen 20 år til snart 2 ... da er man heldig hvis undersia av foten overlever rask gange gjennom hele huset om morran på vill leiting etter matboksen til han i midten - av de 5 ... eller den morran far i huset finner ut at UPS - var det denne uka alle skulle være her ? , og sitter undrende på vei  i bilen med en følelse av å ha glemt noe .... eller de gangene (ganske ofte faktisk) hvor man etter jobb stuper innom butikken for å finne ut HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG ? - etter å da ha prøvd å spørre to trøtte unger i baksete «hva Vil dere ha» ... å kommer ut av butikken like tom med dagens forslag fra rema dytta godt nedi påsan .

er det bare meg , eller er det fler som har det sånn i hverdagen ? Mildt kaotisk og lettere strukturert ? Eller er det bare meg som ikke har strammet opp livsstilen i beste ikeastil - flatpakket og med bruksanvisning på minst tre språk ?

hmmmm , trur dere hadde blitt slitne av å lese om min hverdag .... det er derfor vi menn ikke blir toppblogger i samfunnet . Dere kan ikke drømme dere bort i fra egen hverdag med å lese om min... jeg sitter ikke på spa eller får lakkert neglene - det gjør ikke du heller , du som drømmer deg bort i toppbloggeres verden . Er det på tide å kalle en spade for en spade , legge om moten til det å leve - la støvet og skitten få leve litt ekstra i hjemmet , la det å ikke rekke allt eller la det at stilen er litt «all over» bli det neste nye . 

Min drøm for neste år er att toppbloggere sitter å følger oss «normale» , og at de tenker - hmmmm det er å leve ! 

Men nå må jeg stoppe detta blogg innlegget - har nemlig ikke starta med juleforberedelser enda! (Helt sant) , så nå ska jeg inn på FINN.NO å prøve desperat på å få kjøpt noen skikkelig flotte bæreposer fra PRADA sånn att dattera mi overlever på skolen over nyttår , er visst det som er viktigst i år - å som den mann jeg er så må jeg jo gi etter for trykket ..... 

- faen det er 7 dager til jul ........ å butikken er IKKE OPPE PÅ JULAFTEN , HVORDAN SKAL DET GÅ MED MIN JULETRADISJON DA ! 

 

Huff - godt det er bare en gang i året ....... neste år skal jeg være tidlig ute - neste år .......... 

 

god førjulstid fra 5 barnspappaen med hvilepuls 

#toppblogger #mann #familie #sex #samliv #mote #adventstid #mestlest #topplista #barn #julegavetips #jul #julemat #juletre #interiør #hus #hjem #rollemodell #pappa #norge #likes #kropp #sjel

.
#tag #følg #blogg #blogger #inspirasjon 

For ett år siden sa jeg : NÅ ER DET FAEN MEG NOK !... hva skjedde ?

FOR ETT ÅR SIDEN SMALT DET HER PÅ BLOGGEN MIN, INNLEGGET VAR ENKELT OG MENINGENE TYDLIGE , KOMMENTARENE HAGLET INN OG DET BLEI MYE STYR . 

MEN HVA SKJEDDE ? Har media flommet over av nyheter om at muslimfientlige aktiviteter i skole og barnehager ? Eller overlevde faktisk de norske tradisjonene en jul til ? Har snekker Andersen vært innom i klasserommene ? Finnes det fortsatt ett barn i krybben ? Lukter det julemat på skolekjøkken ? - det har vært utrolig stille hvertfall ! 

Nå denne jula tenkte jeg på at agendaen burde være - vær snill , ta deg tid til familie og barn - dropp det værste gavestyret og sett deg ned og pust . La oss ta tilbake den jula vi hadde på 70-80 tallet , kanskje enda lengre tilbake i tid , slå av spotlightene i heimen , sett fram telys og fyr i peisen (pass på å gjøre dette nå- neste jul kan det være forbudt iflg MPDG.) La lukten av julegløgg , kakao og kaker bakt etter oldemors oppskrifter fylle sjela med døsig ro og nestekjærlighet . La det bli barnas jul , en jul der barna får eie hele pappa og mamma - uten at mobiltelefon og jobbprat  kommer i mellom , og husk at barnas jul ikke blir noe jul hvis kong alkohol får være med å styre denne barnas høytid . 

Og det er nå vi foreldre skal vise at vi kan - noe annet enn å lage frokost middag og kvelds , å kjøre mellom barnehage , jobb og skole . Det er nå vi skal stoppe litt opp , se HVOR STORE barna har blitt på ett år , og hvor fort den tida egentlig går . 

ETT TIPS TIL SLUTT 

JULEGLEDE MÅLES IKKE I PENGER ,GAVER OG TING VI STRENGT TATT IKKE TRENGER - JULEGLEDE MÅLES I KLEMMER OG MINNER VI ALDRI GLEMMER ! 

 

Foreløpig god jul 

fra en 5 barnsfar som har allt det han trenger 

#juleglede #advent #gavetips #gave #gratis #hjemmelaget #mat #julemat #jul #juletre #ribbe #kaker #familie #barn #gaver #penger #julaften #nyhet #mote 

Pupper og lår

I disse førjulstider er ett nytt verdensproblem dukket opp , krenkelser står i kø og gamle synder blir dratt frem i lyset med alvorlige konsekvenser . Folk i alle aldre blir mistenkeliggjort og hengt ut i media fordi de har ytret sin mening om hva de ser rundt seg , komplimenter har fått en ny betydning ? det er ikke greit å si at en kollega eller fremmed har ett flott utseende , hvertfall ikke hvis man er uheldig å ramler innom det som er forskjellen på mann og kvinne.

 

Hvor går grensen egentlig , lurer jeg på? Hvor mye vil DU vite om hva jeg synes om deg ? Kan jeg få lov til å si : så utrolig pen du var idag ? Eller den buksa fikk du skikkelig flott rumpe i?

 

Synes du at det er greit at folk forteller deg hva de synes om deg , rett i ditt ansikt eller vil du ha en verden som snakker om deg bak din rygg?

 

Er det bare jenter som blir «krenket» på denne måten ? Eller er det ett problem mellom alle mennesker?

 

Jeg håper at folk generelt er så klare på hva de føler at de kan ta det opp med den de føler seg krenket av , med en gang det skjer . Det er jo hver enkelt sin oppgave å markere hvor sine egne grenser er i tillegg til at omverden må prøve å tolke fra utsiden hva hver enkelt står for .

 

Det jeg er mest redd for er at vi får ett samfunn hvor begrensningene og frykten blir så stor at avvikene blir kraftigere og kraftigere.

 

Det som er litt merkelig historisk sett er at kvinnefrigjøringen på 70-80 tallet , hvor kvinner frontet frihet og selvstendighet gjennom toppløs soling og kasting av bh - er totalt borte fra minnene til folk . Frem til år 2000 var jo nakenhet hverdagslig og jeg trur neppe problemene folk i mellom var større da enn nå .

 

Kan dette ha med at de sosiale trådene menneske i mellom er utslitt , har vi blitt så avhengig av den digitale avstand til virkeligheten at vi tåler mindre å mindre direkte kontakt ? Det er noe jeg har tenk masse på , når man ser hvor lite fysisk kontakt mange har i hverdagen , nordmenn er ikke akkurat en nasjon av «hilsere og klemmere».

 

Digital klem til deg som leste dette innlegget , kommenter gjerne

 

Mafiabossen viser sitt sanne ansikt

Carl Ivar Hagen - den viktigste sak i en verden fylt med fakenews og begynnende politiker forakt !

Ett bevis på hva Norge prioriterer , da særlig forsmådde politikere som føler seg sviktet da de ikke kom til makta etter siste stortingsvalg . Stor ressurser og headinger i media søkte med lupe og lommelykt i lovsamlinger for å finne en grunn til å fjerne muligheten for at Carl får en tittel og audiens i nobelkomiteen ( etter å ha tjent det norske folk i snart 5 tiår ) .

Hvorfor??? Dette har aldri vært noe problem tidligere ??? Aldri har venstresida i politikken gått så hardt ut mot person ved utvelgelse tidligere???

Framtida vil vise , men det er hvertfall deilig å tenke att Norge ikke er i noe krise med dagen regjering .

Se bare på utvelgelse av Jagland og medlemmer av Stoltenberg familien , hvor karrierestigen har vært rimelig bratt og kort , den ferden opp og ut i maktens rom har kun blitt hyllet i media og blitt sett på som selvfølgelig . Snakk om forfordeling , kanskje den ledige stolen denne gang også var utdelt på bakrommet , for lenge siden ????

Eneste gledelige i denne saken er at norsk politikk får vist alle sine sider , og at vi endelig får se alle partier sin evne til å jobbe saklig å behandle alle under de samme demokratiske rammebetingelser .

Blir spennende å se lobbyister og div rådgivningsfirmaer ved de neste 2 kommende valg , ender vi med mere snusk fra de fallende stjerner eller vil vi snart få se en opposisjon som faktisk har en politikk som egner seg i andre fora enn ett utvidet nummer av se og hør ???

God juletid og fred i verden