hits

Tesla eventyret

har DU tenkt på dette : 

Elon Musk , gründeren bak selskapet Tesla , guden for nyfrelste elbilfanatikere , sitter å blir mange milliardær fordi alle verdens nasjoner er med på å subsidiere salg av hans produkt? Hmmmm, han begynte sikkert ideen for å spare miljøet ., sikkert derfor han og hans delegasjon reiser verden rundt i fly for å fortelle folk att de skal slutte å fly.... 

Dette er å banne foran meningheten men... Er det riktig att 1 person skal få så mye makt og spre sin interesse att hans firma blir enerådende på langtrekkende elbil? 

Hva gjorde sittende regjering med bileventyret THINK og BUDDY ? Burde ikke de tenkt KORTREIST og lokal produsert ,og sagt dette vil vi ha ? ( var vel arbeiderpartiet det , hmmmm tenk om utviklingen der hadde fått skikkelig ryggdekning , istedenfor å måtte selge ut for så å bli gravlagt ) 

fornybar energi , elektrisitet , gjenbruk .... Det skrikes store ord , men hvorfor utvikler ikke vi i dette rike og høyteknologiske landet noe selv ... 

Vi er kanskje størst eller blandt de største på ren strøm i verden , men hva hjelper det når vi ikke kan forsyne oss selv med hele forbrukskjeden ? Kjøper vi produkter som er produsert i ett annet land eller enda værre en annen verdensdel så har vi ikke noe garanti for att det vi kjøper er miljøvennlig framstilt . 

Ser og omtaler om att oppbrukte batteripakker skal i fremtiden brukes som strømdepoer og att utslipp fra batterier ikke kommer til å skje pga gjenvinning . Gleder meg til å se løsningen når tonnevis av batterier skal fraktes miljøvennlig bort . Og lagres forskriftsmessig 

Det samme påsto mobiltelefon bransjen , ALLT  blir gjenvunnet miljøriktig på en korrekt måte . Rett etter denne uttalelsen dukket det opp en lang dokumentar fra u-land hvor hele byer ble forurenset av søppel fra hele verden og att fattige mennesker satt under veldig usikre forhold og demonterte telefoner og batterier m uten noen form for sikkerhet . Barn satt med lighter å fjernet isolasjon fra kobber , man smeltet om batterier og metaller i veldig gamle smelteovner for å gjenvinne edle metaller , hvor arbeiderne tjent noen få kroner PR dag . 

Det hjelper lite å sortere søppel hvis man gjør det slik...... 

Og tilbake til elbil og hybrider .... Nå er det på tide att godene fra felleskapet fjernes , og jeg har sagt det før å sier det gladelig igjen , egoister i elbil er IKKE  mer miljøvennlige enn en bil med fossilt drivstoff med tre personer i ..... Det bør være ganske enkelt å se att det å kjøre sammen vil minske køer og samtidig bidra til høyere produktivitet når køene på veiene blir mindre . 

Forrige gang jeg skrev om dette temaet fikk jeg utrolig mye kommentarer som lød slik: du er missunnelig , stokk dum og kraftuttrykk som ikke egner seg i det virkelige liv. Og det må folk få lov til ... 

Men tenk deg om før du kommenterer : jeg sier ikke att elbil forurenser mer enn en vanlig fossil bil , men att EN HVER BIL ELEKTRISK ELLER IKKE ELEKTRISK FORURENSER MER PR KJØRTE PERSONKILOMETER SÅ LENGE DET ER 1 PERSON ALENE I BILEN.   Fyll opp bilen , kjør sammen , først når folk tenker på dette så vil trafikkmengden gå ned , å så lenge man blir premiert for å kjøre aleine i sin elbil så er vi på vei i helt feil retning ! 

 

 

8 kommentarer

KostholdsBloggeren

05.05.2016 kl.14:36

Enig med deg. Politikere: Tenk mer kortreist! Sats på norsk teknologi. Liker for så vidt Musk, men vi kan jo kanskje få til noe her i landet også?

06.05.2016 kl.08:42

"Og tilbake til elbil og hybrider .... Nå er det på tide att godene fra felleskapet fjernes , og jeg har sagt det før å sier det gladelig igjen , egoister i elbil er IKKE mer miljøvennlige enn en bil med fossilt drivstoff med tre personer i ..... Det bør være ganske enkelt å se att det å kjøre sammen vil minske køer og samtidig bidra til høyere produktivitet når køene på veiene blir mindre . "..

Hva er det du mener egentlig..du snakker om "egoist" og legger press på 3 stk i en fossilbil...mulig jeg missforstår, men mener du at elbiler stort sett kun har med seg en person?...de brukes jo som som en helt vanlig bil? Og dette med å "fjerne godene", har du fortsatt ikke forstått hvorfor de har de godene som de har?

svein jr

06.05.2016 kl.10:27

Anonym: sjekk trafikk mellom Drammen og oslo på morgenen og ettermiddagen , hvor mange sitter i hvert kjøretøy ? Sjelden mer enn en person , dette gjelder både el og vanlig bil , men for å få fullt utbytte så burde elbil med fler enn 1 person oppnå goder slik att fortjenesten blir større for miljøet , og forskning viser att etter att elbil ble subsidiert i Norge så har antallet biler økt på utsatte strekninger , men kollektivtransporten merker nedgang , DA HAR ELBILPOLITIKKEN FEILET .

svein jr

06.05.2016 kl.10:28

Anonym: hvorfor mener du att de skal ha godene forresten ? Hvis elbil i utgangspunktet er så utrolig flott så bør det være goder nok ?

06.05.2016 kl.10:39

Godene er en gulrot for at elbil skal få et fotfeste i bilparken. Elbil er helt tipp topp, hvis man klarer seg innenfor de rammene som en elbil tilbyr. Hvis det ikke var et trekkplaster, hvorfor i alle dager skulle noen velge en bil som går 10-15 mil, måtte lade, skal man langt må man planlegge osv.

Den dagen elbilen går like langt som en vanlig bil- den dagen kan man ta bort godene. Vi bor i samme land..?..Staten hadde vel ikke gitt de godene, med mindre det var hensiktsmessig?

svein jr

06.05.2016 kl.10:47

Anonym: det bare tyder på att man kanskje burde ventet til teknologien var bedre utviklet , hva gjør vi med alle elbiler med liten kapasitet og kjørelengde om 5 år ????? Og hybrid ??? Det er den største miljø bløffen noen sinne

06.05.2016 kl.11:26

den er god nok- for 80 000 bileiere i Norge...siden de frister med goder, som kompanserer for "styret" det er med elbil...og teknologien blir bare bedre og bedre, for hver modell som lansereres...

06.05.2016 kl.11:27

det er jo virkemidler for at lokalutslippene skal bli bedre, noe storbyene i stor grad sliter mye med...

Skriv en ny kommentar

svein jr

svein jr

47, Jevnaker

#pappa , #samboer , #hobbyfotograf , jobber med mennesker , skriver det jeg tenker, opptatt av det meste som skjer i verden .. PLEASE FØLG DENNE BLOGGEN , DU KAN BLI OVERRASKET

Kategorier

Arkiv